Chives koristi mehanizam za proveru prostora i vremena, a to je da generiše blokove (space proof) kroz prostor na tvrdom disku, i koristi dokaz o vremenu da bi dovršio verifikaciju, izbegavajući mnogo potrošnje energije.

Chives je branch zasnovan na Chii i nasljeđuje sve karakteristike sa Chia. Ne postoji predmining, nema ICO, 10% nagrade se koristi za izgradnju otvorene i raznolike zajednice, a glavna mreža za node koristi se kako bi se osiguralo da Chives ima robusnije mreže.

Chives je naslijedio chialisp pametni ugovor. Chialisp smart ugovor može podržati Chives da implementira složeniju poslovnu logiku, kao što su depoziti, krediti, derivati, pa čak i AMM interakcija.

Chives će rasti sa Chiom i posvećen je da postane najbolji side chain u Chia mreži.

Iz tog razloga imamo neke ideje o budućnosti Chivesa, o kojima svi zajedno mogu raspravljati.

Mobilni novčanik – wallet

Mobilni novčanik će biti jedna od najvažnijih infrastruktura ekologije Chives, a to je ulaz na tržište trgovanja i razni DAP-i. Korisnici mogu da preispaju tržište trgovanja, DAPP itd. dok pristupaju mobilnom novčaniku. Njegov budući razvojni model se može odnositi na imToken.

Izdavanje tokena

Kao i ETH-ov ERC20, bilo koji tokeni se izdaju na Chivesu.

Stablecoin

Kao i USDT TRC ili USDT ERC20, stabilni novčići se izdaju putem zaloga ili specifičnih algoritama za transakciju i zalog različitih tokena i cross-chain coina na Chivesu.

Nehomogeno izdavanje tokena

Kao i ETH-ov ERC721, Non-Fungible Token se izdaje za servis NFT i GAMEFI tržišta.

Igra

Korištenje Non-Fungible Token i jedinstveni ekonomski model učinit će igru poveznicom između korisnika.
Chives će uskoro objaviti dokumentovani projekt o biljnim igrama.

Decentralizirana razmjena

Trenutno su sve transakcije Chives Exchangea zasnovane na blockchain-u, ali centralni server je obavezan da djeluje kao garant, i ne može biti 100% decentraliziran.
Uz kontinuirano širenje ekosistema Chives, i kontinuirano povećanje tokena i izdavanje stabilnih coina, decentralizirana razmjena zasnovana na ekosistemu Chives postat će izvodljiva, baš kao i Uniswap u Ethereumu, te koji će očistiti svu likvidaciju i potvrda se nalazi na Chivesu.

Sažetak

Navodimo neka mišljenja o budućem razvoju Chivesa. Srednina je inspirisana člankom “Global Chia Hackathon osnažuje izgradnju ekosistema”.
Nadam se da će vam gore navedeni sadržaji donijeti jasan smjer razvoja, te zajednički razvijati i jačati mrežu Chives.
Ako je gornji opis nedorastao, svi mogu zajedno razgovarati o tome
Discord kanal – community: https://discord.gg/9aAbYNqjtA